sunnuntai 3. marraskuuta 2013

3.11.2013 Delightful Hair & Afrodisiac: DIY Hiustenpidennys!

Lähdimme työstämään projektia Ruotsalaisen Delightful Hair:n kanssa hiuspidennyksiin liittyen. Työn tulos oli jo nähtävissä viimeisillä keikoillamme, mutta tässä varsinainen työskentelyvaihe kuvien kera! Tulossa on myöhemmin myös ihan videon muodossa hiuspidennystutoriaalia. Delightful Hair siis on toiminut jo jonkin aikaa yhteistyökumppaninamme ja olemme monien seuraajiemme tavoin tilanneet nettikaupan pidennyksiä. Nyt saimme puntin vaaleaa hiusnauhaa, jotta voimme näyttää käytännössä kuinka jokainen pystyy tehdä kotona hiusnauhan ja muutaman apuvälineen kera pysyvän hiuspidennyksen! Mallina toimi tällä kertaa ihana tanssijamme Julia.

  
 Varsinaiset apuvälineet joita hiuspidennyksen kanssa tarvitaan ovat sakset, lankaa (kestävää, mieluiten ns. karhunlankaa), paksumpi neula (loistavasti toimii käyräneula jollaisia saa mm.ompeluliikkeistä) ja pieniä kuminauhoja (pikkukumppareita saa eri värisinä mm. Cybershopista) jotka kannattaa olla esimerkiksi silikonisia, eivätkä varsinaisia "kuminauhoja" jotka haurastuvat veden vaikutuksesta. Myös varaa esille hiusklipsuja joilla saa suortuvat napakasti kiinni ja jakausten tekeminen lettejä varten helpottuu. Langat, neulat ja hiusklipsut saatavilla myös Delighful Hair:n omasta nettikaupasta!

 Ja tottakai puntti hiusnauhaa. Koko pään pidennykseen kannattaa varautua hankkimaan ainakin 100g pidennyksiä jos haluaa luonnollisen runsaan vaikutelman. Paksuun tukkaan saattaa tarvita jopa 150 g hiusta pituudesta riippuen. Mitä lyhyempi oma tukkasi on, sitä enemmän tarvitset lisäkkeitä. Hiusnauhasta tehtävä ompelupidennys josta luet tässä tutoriaalia, on varmasti yksi luonnollisimmista tavoista tehdä hiuspidennys sillä hiusnauha takaa paksun ja luonnollisen osion lopputuloksen. Toisin kun esim. sinettipidennykset helposti menevät ohuiksi suikeroiksi omien hiusten seassa tiiviisti "omiin osioihinsa". Olemmehan kaikki varmasti nähneet Britneyn huonot tukkapäivät... Ompelupidennys myös varmistaa että oma hiuksesi voi rauhassa kasvaa letin alla eikä pidennyksen paino pääse repimään hiustasi paksun letin ansiosta. 

Ompelupidennys ei välttämättä ole sen sijaan oikea pidennystapa jos sinulla on esim. a) erityisen ohut hius, sillä vaikka letti johon hiusnauha ommellaan on mahdollisimman pieni, se voi silti paksun hiusosion takia näkyä ns. kuhmuna omien hiuksesi yrittäessä laskeutua osioiden päälle. b) helposti takkuuntuva (esim erittäin luonnonkihara) hius on hankala, sillä osio on paksu ja vaatii toisilla enemmän harjausta kuin toisilla ja kasvavaan tyveen letin alle tai pidennyksen tyveen saattaa ajan myötä tulla helposti takkua. Mutta monelle ompelupidennys on edullinen ja helppo tapa tehdä hiuspidennys. Jos kuitenkin epäröit mikä pidennystekniikka sopisi juuri sinulle tai sinulla on aikaisemmin ollut ongelmia pidennysten kanssa, keskustele asiasta lähimmän kampaajasi kanssa ;)

 
Julian hiusten lähtötilanne oli vaalennettu ja rikottu hartioille ulottuva malli. Varmasti yksi ihanteellisimmista lähtökohdista pituuden sekä mallin suhteen. Vaalea pidennys tuottaa usein ongelmia sävymaailmaltaan, mutta Julian puhtaan vaaleat hiukset toimivat loistavasti vaaleimman pidennysnauhan, sävyn #60 kanssa.

Seuraavaksi lähdetään tekemään osioita. Aloitetaan alimmasta letistä joka tulee suhteellisen alas, kaarevasti kiertämään kallonpohjaa. Jätä hiusrajoille useampi sentti väliä jotta kiinnikekohta ei näy hiusten ollessa ponnarilla. 5-10 senttiä on sopiva väli riippuen hiuksista, pääasia että pidennys on luonnollinen myös hiusten ollessa kiinni. Teemme yhteensä lettiosioita kolme tähän pidennykseen. Yhden aivan alas, toisen korvalta korvalle ja lopulta kolmannen vielä ylimmäksi. On eri tapoja tehdä lettiosioita, niitä voi myös ommella limittäin ja useamman kun kolme lettiä. Suunnitelmat kannattaa tehdä jokaisen kohdalla erikseen hiusten paksuuden, pituuden ja pään muodon huomioonottaen. Katso myös ylimmän letin paikka hyvin jotta mahdolliset pyörteet yms eivät paljasta päältä lettiosiota. Älä tee lettiä liian ylös.

Sitten tekemään lettejä. Letit ovat siis pieniä hiuspohjassa kulkevia ranskanlettejä. Se kuinka kauniilta ne näyttävät, eivät ole niin tärkeitä asioita kun niiden kestävyys ja kuinka tiukasti teet letit. Niiden ei kuulu suoranaisesti sattua mutta niiden tulee olla napakoita jotta pidennys pysyy liukkaammassakin tukassa.

 
 Kun teet lettejä - varsinkin pidempiä osioita, letitä ne aina sisäänpäin niin että kumpparilla suljettu letinpää tulisi mahdollisimman piiloon. Kuvan osoittamalla tavalla mielellään keskelle päätä jolloin se jäisi hiusnauhan alle. Mitä tarkemmin letti on tehty, sitä vähemmän siitä tulee takkuja hajanaisista hiuksista. Leikkaa hiusnauhasta palat lettien mittojen mukaan. Hiusnauhasta riippuen joudut usein myös ompelemaan hiusnauhaa päällekäin tehdäksesi ommeltavasta osiosta paksumman.

 Yleensä ompelulanka valitaan hiusnauhan värin perusteella mahdollisimman "näkymättömäksi" mutta tässä lanka on mustaa, jotta näkyisi mahdollisimman hyvin tässä tutoriaalissa. Eli letin tehtyäsi lähde ompelemaan hiusnauha kiinni lettiin aloittaen letin alusta ja lopettaen loppuun joten letti jää peittoon kokonaan.

Tässä vielä kuvaa kuinka luonnollisesti ommeltu hiusosio sekoittuu omaan tukkaan. Ja kuinka ompeleet menevät piiloon päälle tulevan hiuksen alle. Toista vaiheet kunnes kaikkiin letteihin on ommeltu hiusnauha.


 KDC-kilpailussa Julialla oli punaisia raitoja hiuksissaan jotka toteutettiin teippi- ja klipsipidennyksin esiintymistä varten.

Ja tässä suoristettuna ja laitettuna valmis hiuspidennys suoraan KDC:n backstagelta! Tulos oli erittäin luonnollinen ja väri tasainen.

Julia ja kauniit Delightful Hair-hiuspidennykset!

Alla vielä kuvia Juliasta ja hiuksista "in action".

KDC K-Pop Dance Competition/ Kuva: Heikki Salokanto

X-Treme Car Show 2013/ Kuva: Timo Huovinen

http://www.delightfulhair.eu
Kannattaa myös hyödyntää alennuskoodimme "afrodisiac" Delighful Hair:n nettikauppaan!

Oletko kokeillut ompelupidennyksiä? Oletko kiinnostunut kokeilemaan?
Oliko postauksesta sinulle apua?


7 kommenttia:

  1. DYI? Eikös se ole DIY eli Do it yourself?
    Ihanat hiukset!

    VastaaPoista
  2. Hups! :D Sitä tulee sohittua virheitä kun nopeasti kirjoittaa :) Kiitos, nyt tuo ja muutama muu typo korjailtu :)

    VastaaPoista
  3. kiitos vinkeistä ja alennuskoodista :>

    VastaaPoista
  4. Ihanat hiukset! Tän luettuani ajattelin et ehkä voin harkita uudestaan tuota ompelupidennystä, jos se on mulle sopiva menetelmä ja jos joskus pidennykset vielä laitan. :) Viimeksi tais joku mennä vikaan sen kanssa... Ja tiedän myös kenet haluan tällä kertaa laittamaan ne ;)

    VastaaPoista
  5. IHANAA, KIITOS VINKEISTÄ :):):)

    VastaaPoista
  6. kannattaa varmaan se langan väri valita hiuksen värin mukaan ...

    VastaaPoista
  7. Tässä tapauksessa lanka valittiin sen perusteella että se näkyisi mahdollisimman hyvin kuvissa :)

    VastaaPoista